NAKİL İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

VELİLERİMİZ VE ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE...

27.03.2024 52

NAKİL İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

Okulumuza nakil yaptırmak isteyen veya okulumuzdan başka okullara nakil başvurusu yapak isteyen Velilerimiz/Öğrencilerimiz nakil işlemlerini yapmak için aşağıdaki yönergeleri uyguladığı takdirde okula gitmeden nakil isteğinde bulunabilir. En altta görsellerde işlemleri nasıl yapacağınıza yer verilmiştir. Nakil başvurusu sonucunda sıranızı ve başvurunuzun durumunu öğrenmek için aşağıdaki yönergeleri okuyunuz.

1.  Öğrenci velisi tarafından e- devlet'e giriş yapılır.

2. Arama kısmına "MEB Öğrenci Nakil İşlemleri" yazılır ve sayfaya girilir. (MEB ÖĞRENCİ NAKİL Bu linke tıklayabilirsiniz)

5. Önünüze velisi olduğunuz öğrenciler listelenir.

6. Nakil yapmak istediğiniz öğrenci seçilir ve "Veli Nakil Sistemine Bağlan" seçeneğine tıklanır.

7. Önünüze çıkan seçeneklerden "Evet" seçeneğine tıklanır.

8. Nakil Nedeni - Veli İsteği seçilir.

9. Nakil Gideceği Tür - Anadolu Lisesi, Meslek Lisesi vb. hangi tür okula gidecekse o tür seçilir.

10. Nakil başvurusu yapmak istediğiniz İl ve İlçe Seçilir.

11. Nakil başvurusu yapmak istediğiniz okulu "Başvuru okul" kısmından seçilir.

12.Nakil Gidebilir seçeneği işaretlenir. (Küçük kutu içine tik atılır.)

13. "Başvuruyu Kaydet" seçeneğine tıklanır. Başvurunuz gerçekleştiğine dair sayfada uyarı göreceksiniz.

NAKİL SIRASINI ÖĞRENME

1. e-okul'da öğrenci sayfasına giriş yapılır. ( e okul için tıklayınız)

2. Sol taraftaki "Nakil Durumum" sayfasına girilir.

3. Burada başvurduğunuz okulun kontenjan sayısı ve kaçıncı sırada olduğunuzu ve nakil sonucunuzu görebilirsiniz.

NOT: Başvurduğunuz okulun nakil kayıt alanında olduğuna dikkat ediniz. Aksi taktirde puanınız yüksek olsa bile aşağıda kalabilirsiniz.